Cultuurwerf Presenteert

//

Speciale activiteiten 700 jaar Vlissingen

Bevrijdingsconcert op 3 mei – Zomerconcerten – Wonderstroom

Cultuurwerf zet in 2015 een aantal bijzondere initiatieven op in het kader van 700 jaar Vlissingen. Bevrijdingsfestival Zeeland breidt dit jaar uit naar 3 mei. Dan vindt een Bevrijdingsconcert van het Orkest van de Koninklijke Marechaussee plaats. Feestjaar 2015 wordt afgesloten met Wonderstroom in december. Eerder kwam al naar buiten dat tijdens Festival Onderstroom drie Zomerconcerten plaatsvinden.

Bevrijdingsconcert Bevrijdingsfestival 3 mei
De nationale start van de Bevrijdingsfestivals vindt dit jaar plaats bij Bevrijdingsfestival Zeeland. Er zijn dit jaar extra activiteiten op de dagen vóór het festival. Op 3 mei vindt er op het Bellamypark een speciaal en gratis toegankelijk programma plaats in het kader van 700 jaar Vlissingen. Het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee o.l.v. kapitein Erik Janssen met solistische medewerking en presentatie van musicalster Brigitte Heitzer en medewerking van popkoren B-Vocals en Nootwaar brengen dan een Bevrijdingsconcert. Het globale programma: Overture 18 12, Music, MacArthur Park, Laat me, Zing-Vecht-Huil-Bid, Girl in 14G, Hymn to the Fallen.

Wonderstroom
11, 12 en 13 december keert Wonderstroom terug naar Vlissingen. Dit festival vond voor het eerst plaats in december 2013. In 2014 heeft het festival niet plaatsgevonden, maar in 2015 keert het terug om het Vlissingse feestjaar mooi af te sluiten met licht en straattheater en een spectaculaire openingsparade op 11 december. Het belooft weer een sprookjesachtig, wonderlijk winters cultuurfeest te worden.

Zomerconcerten
Aan de Houtkade vinden 2, 3 en 4 juli Zomerconcerten plaats met, respectievelijk, Waylon, Miss Montreal en DI-RECT. De optredens beginnen dagelijks om 21.00 uur. Het terrein gaat om 19.30 uur open en het voorprogramma begint om 20.00 uur. De voorprogramma’s worden in een later stadium bekendgemaakt. Tickets zijn online te koop via festivalonderstroom.nl en bij Primera Vlissingen en de Drvkkery Middelburg. Tickets kosten tot 1 juni €18,50 en daarna € 21,50.
Meer info en tickets

Logo Vlissingen 700KLEIN