Cultuurwerf Presenteert

//

Samenwerken loont

MuZEEum gaat samen met Cultuurwerf

Het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen deelt vanaf 1 januari het kantoorpand van het muZEEum met Cultuurwerf. Samen maken de twee organisaties van de nood een deugd.

In het streven minder afhankelijk te worden van gemeentelijke subsidies, is onderhuur van kantoorruimte in het muZEEum aan Cultuurwerf een logische stap. Cultuurwerf heeft de huur van de Willem 3 opgezegd en vindt zo nieuw onderdak voor de medewerkers. Het muZEEum boort een nieuwe bron van inkomsten aan. Beide organisaties vinden zo een manier om de bezuinigingen voor een deel het hoofd te bieden.

Samenwerking
Het gaat nadrukkelijk niet om een fusie, maar om een nauwe samenwerking tussen het muZEEum en Cultuurwerf. De twee instellingen maken gebruik van de aanwezige kennis en ervaring, over en weer. Er zal op personeelsvlak worden samengewerkt op het gebied van de financiële administratie en promotie.
Onno Bakker, directeur van Cultuurwerf, zal per direct en in principe voor een half jaar als parttime interim-directeur van het muZEEum fungeren. Zo kan hij erop toezien dat de samenwerking tussen het muZEEum en Cultuurwerf soepel verloopt. Daarnaast onderzoekt hij onder andere de mogelijkheden tot verbreding en verdieping van de samenwerking. Beide organisaties behouden hun eigen identiteit en onafhankelijkheid.