Cultuurwerf Presenteert

//

Tiny Legs Tim & band

vr 23 sep / Poppodium De Piek

Tickets Bestellen

overstijgt moeiteloos alle blues en roots clichés

Met het unaniem geprezen debuut ‘ONE MAN BLUES’ en het even enthousiast onthaalde tweede album ‘TLT’ verdiende Tiny Legs Tim zijn status als nieuwe topper in de Belgische blues en roots scene. Eind februari 2015 verscheen zijn 3de full album ‘STEPPING UP’.
Tiny Legs Tim bewijst dat hedendaagse blues veel meer kan zijn dan het herkauwen van de bestaande vormen. Hij ontwikkelde op korte tijd een zeer persoonlijke stijl en inhoudelijk overstijgt hij moeiteloos alle clichés. Aan de basis van deze levensechte originele blues ligt een waar “crossroad” verhaal dat leest als een medische thriller. De naam Tiny Legs Tim is dan ook een knipoog naar zijn tengere gestalte en smalle benen: een gevolg van vele chirurgische ingrepen en een jarenlange overlevingsstrijd.

‘I live in the heart of the city, but I used to be a country man’ De openingszin van Stepping Up zet de luisteraar meteen op het juiste spoor. Waar de vorige albums de sfeer van de akoestische delta blues in zich droegen is het nieuwe album doordrongen van een stedelijke Rhythm & Blues sound met invloeden van Swamp, Boogie en New Orleans.
Voor Tiny Legs Tim is de Blues een filosofie, een levensvisie en vooral een louterende kracht. In het nieuwe album staat deze positieve en relativerende kracht opnieuw centraal. De 10 originele songs met respect voor de bluestraditie ademen een herwonnen geloof in het leven en de liefde uit.
Op ‘STEPPING UP’ wordt Tiny Legs Tim bijgestaan door Frederik Vanden Berghe (Arno, Trixie Whitley) op drums, René Stock (Electric Kings) op bas en Steven Troch op harmonica (Fried Bourbon, King of Swing 2011)
De voorbije jaren trok Tiny Legs Tim met zijn One Man Blues Band naar clubs en festivals over zowat het volledige Europese continent, hij speelde het voorprogramma van Peter Doherty, John Mayall, The North Mssissippi Allstars, Graham Parker, Bombino en Ian Siegal.

23 september speelt Tiny Legs Tim met een complete band in de Piek.

Zaal open: 20:00 uur
Aanvang: 21:00 uur

Entreeprijs: vvk 5,00 / deur 7,50

Tickets Bestellen