Cultuurwerf Presenteert

//

Pophelden.NL

za 01 okt / Poppodium De Piek

Tickets Bestellen

m.m.v. Thijs van Leer + Menno Gootjes (Focus), Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo) en Jan van der Meij (Powerplay)

Pophelden.NL is een nieuwe muziekproductie met een wisselende samenstelling. Uitsluitend klinkende namen en generatiegenoten uit de geschiedenis van de Nederpop verlenen hun medewerking. Deze avond zullen niemand minder dan Thijs van Leer (+ als ‘special guest’ Focus-gitarist Menno Gootjes), Hans Vandenburg en Jan van der Meij allen een eigen, intiem ‘unplugged’ optreden. Diverse klassiekers uit ieders carrière komen aan bod. Ook verrassende covers (persoonlijke favorieten), nieuw en eigentijds materiaal, en improvisaties kunnen voorbijkomen. Dit alles met verhalen, anekdotes en volop interactie met het publiek.

Thijs van Leer (dwarsfluit, toetsen en zang) vergaarde wereldwijde roem met en is nog steeds de stuwende kracht van de progressieve rockgroep Focus. De hoofdzakelijk instrumentale hits ‘Hocus Pocus’, ‘House Of The King’ en ‘Sylvia’ hebben zich als tijdloos bewezen. Daarnaast is Thijs van Leer als solo-artiest ook nog eens verantwoordelijk voor de millionseller ‘Introspection’. Dat hij zich deze avond laat vergezellen door de talentvolle en inmiddels internationaal bejubelde Focus-gitarist Menno Gootjes, belooft dat diverse klassiekers van deze legendarische band in een speciale versie aan bod zullen komen.

Hans Vandenburg dankt zijn grote bekendheid aan Gruppo Sportivo, waarvan hij al vier decennia als boegbeeld fungeert. Hij is als componist ook verantwoordelijk voor de aanstekelijke hitsingles ‘Disco Really Made It’, ‘Hey Girl’ en ‘Rock ’n Roll’ van deze Haagse groep. Tegenwoordig is de zanger/gitarist vooral actief als solo-artiest. Zo deed hij afgelopen jaar van zich spreken met zijn uitstekend ontvangen solo-album ‘Dig It Yourself’.

Jan van der Meij speelde in Herman van Boeijen’s Vitesse en is de oprichter van en constante factor in Powerplay, bekend van hits als ‘Make It Alone’, ‘Love Can Break Your Heart’ en ‘Waste Of Time’. Daarnaast is Jan van der Meij al jarenlang de muzikale partner van Frédérique Spigt. Bovendien treedt hij momenteel in uitverkochte theaterzalen op met de ultieme Beatles tributeband The Analogues.

Zaal open: 20:00 uur
Aanvang: 21:00 uur

Entreeprijs: VvK 12,50 / deur 15,00

Tickets Bestellen