Cultuurwerf Presenteert

//

Kendread

za 22 okt / Poppodium De Piek

Tickets Bestellen

Pure roots reggae

KENDREAD is al enige tijd een bekende naam in de REGGAE wereld. Na met diverse artiesten te hebben samengewerkt en verschillende bands te hebben opricht (o.a. Dasjan enThe Revivals) besluit KENDREAD in 1991 verder te gaan als solo artiest en brengt in 1993 de cd “Culture Crash” uit onder muzikale begeleiding van Dasjan.

MUZIEK
KENDREAD’s muziek, die hij zelf componeert is makkelijk te herkennen aan zijn unieke geluid, zijn teksten zijn van religieuze, progressieve en realistische invloeden. “Ik creëer mijn eigen geluid”, legt KENDREAD uit, ”Geen cross-overs naar hiphop of rap, maar alleen pure ROOTS REGGAE”.

GESCHIEDENIS
Culture Crash is de eerste cd die KENDREAD als soloartiest uitbrengt in 1993. Met Dasjan als begeleidingsband treedt KENDREAD op in binnen- en buitenland. Later volgen de single cd One Love (1996) en de cd Lion Train (1998) waar KENDREAD werd bijgestaan door ‘The Revivals’ tijdens live concerten.

KENDREAD en zijn backingband The Revivals traden geregeld in Duitsland op met grote, Jamaicaanse artiesten zoals: Michael Prophet, Nardo Ranks, Errol Dunkley e.a. Ook de tours naar Oostenrijk en Zweden zijn een groot succes geweest.

Zaal open: 20:00 uur
Aanvang: 21:00 uur

Entreeprijs: VvK 7,50 / Deur 10,00

Tickets Bestellen